Известие

Collapse
No announcement yet.

Помагайте не се отваря предния капак

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помагайте не се отваря предния капак

Днес гледах нивото на маслото и затворих капака след 15 минути реших да го отворя пак да вида нещо и ... капакът не се отваря . Като дърпам ръчката има съвсем малък луфт и след това не помръдва, напъвах яко и неще просто незнам какво да правя дайте идеи
    FIAT Punto 1,9 JTD
    EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
    sigpic

КОя ръчка - вътре или вън. Натисни капака т.е. го затвори докраи и пробваи пак. Нещо дребно ще е - я закача някъде , я нещо друго..
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Ако е тая ръчка отвън виж на къде трябва да се дръпне вкарай малка кукичка или клещи и дърпай...

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

За вътрешната ръчка става въпрос. Пробвах варианта един човек отвън да натиска капака и един от вътре да дърпа, но ефекта е същия
        FIAT Punto 1,9 JTD
        sigpic

Comment

Ръчката леко ли се дърпа? Ако е така пробвай под тапицерията да хванеш жилото и да го дръпнеш...тогава би трябвало да стане...

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

ами напълно свободно е съвсем малко, аз го гледам и като стигне жилото и край не може грам да се изтегли. Пробвах и варианта като махнах тапицерията отдолу да дърпам жилото и странното беше, че го изтеглих едно 10-15см. и ме е страх да го тегля понеже се тегли и маншона. Не ми се вярва да се е скъсало жилото защото иначе трябваше да се дърпа дръжката повече.

Абе лоша работа. А ако е скъсано жилото как се отваря пустия капак за да се смени
            FIAT Punto 1,9 JTD
            sigpic

Comment

Ами тогава по-добре недей да го дърпаш още да не стане некоя беля...ако се е откачило или скъсало жилото ще трябва да го отвори някой майстор.
              При вскички случаи не е наред жилото.А пробва ли да демонтираш нещо отпред (ако може) и да видиш как може да се отвори... ако и така не стане нз.

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Ами не съм демонтирал нищо, защото предполагам, че е закрепена от вътре решетката, а и заваля сняг и за днес приключих пък утре не знам...
                FIAT Punto 1,9 JTD
                sigpic

Comment

И аз да посъветеам

Капака има 2 "степени" при отваряне и задължително трябва да "осъзнаеш" кога заяжда:
                  1.Дърпаш ръчката под волана и тогава работиш с жилото. Капака се освобождава и вече може леко да се надига. Ако не можеш да стигнеш до тук, значи проблема е с жилото (с него не сам имал още проблеми и не мога да ти дам савет )
                  2.Когато се е освободил капака, за да се отвори окончателно, трябва да натиснеш една малка ръчка отпред под решетката. Тука участва само механизма под решетката. Ако тя не освобождава окончателно капака, най-вероятно е от него. Такова нещо съм отварял с дълга и тънка отверка. С нея натискаш (силно) през решетката това което трябва да натиска малката ръчка. Дали си успял се разбира от това дали ще се отвори капака

Успех

Comment

Не изобщо не стигам до момента с отварянето отвън. Капака си стой напълно затворен.
                    Утре ще го мъча пак, мисля да пробвам и от канал дали ще видя нещо, въпреки че се съмнявам... просто не намирам никакви идеи какво да го правя
                    FIAT Punto 1,9 JTD
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kartell Покажи съобщение
                      Не изобщо не стигам до момента с отварянето отвън. Капака си стой напълно затворен.
                      Утре ще го мъча пак, мисля да пробвам и от канал дали ще видя нещо, въпреки че се съмнявам... просто не намирам никакви идеи какво да го правя
                      Колега, от канала нема да видиш нищо ако имаш кора(иначе може и да се демонтира).Викаш твой приятел или колега с същата алфа...вдигате капака и виждате от къде се закача жилото за пантата оттам инпровизирате кука (тел или др.) по неговата кола да, мине през решетката отпред или от страни и тествате....

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Тенкс за съветите оправих се и без канал - българските дупки този път свършиха добра работа. Сътринта като излизах пробвах да го отворя и не ще, карах я до обяд - пак неще и след това като се прибрах и викам чакай да опитам и О ЧУДО отвори се без проблем. Незнам каква е причината, не вярвам да е била замръзнала, защото вчера като я отворих и затворих следващия опит беше след не повече от 10-15 мин. Абе изкорках се яко, а след като го отворих и погледнах как е механизма - ужас сичко е в пластмаси и не може да се стигне до него.
                        За всеки случай напръсках всичко по механизма със смазочен спрей

Тази сутрин забелязах и друго като запалих колата и скоростния лост така се беше удървил, че освен в 1-ва и 2-ра 2минути в друга скорост не можеше да влезе. С друга кола никога не ми се е случвало чак толко тегаво да бъде
                        FIAT Punto 1,9 JTD
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kartell Покажи съобщение
                          Тази сутрин забелязах и друго като запалих колата и скоростния лост така се беше удървил, че освен в 1-ва и 2-ра 2минути в друга скорост не можеше да влезе. С друга кола никога не ми се е случвало чак толко тегаво да бъде
                          Може в скоростите да има по-гъсто масло....

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Най вероятно е замръзнало.Вчера при мен така се получи.Самоче по кофтия вариант.Остана капака отворен,неще да се заключва.Лека полека до един гараж там стоя малко на топло и готово.
                            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
                            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Working...
                            X